In ons artikel over Socie Chat hebben we uitgebreid stilgestaan bij de voordelen van direct contact binnen jouw community. Nu je weet wat 1-op-1 chat voor je leden kan betekenen, is het tijd om in te zoomen op de praktische kant: hoe configureer je de chat precies?
Grip op communicatie: De instellingen van Socie Chat uitgelegd
Als beheerder bepaal je bij Socie zelf hoe de communicatiestroom in je community verloopt. Daarnaast hebben gebruikers ook eigen opties om hun privacy te beheren. Hieronder vind je een overzicht van alle beschikbare instellingen in Socie Chat.
Community chat-instellingen (voor communitybeheerders)
Als beheerder bepaal je de structuur van de communicatie binnen jouw community. Je hebt volledige regie over wie met wie in contact kan komen via de volgende opties:
- Chat in- of uitschakelen: Je kunt de chatfunctionaliteit in zijn geheel aan- of uitzetten voor de gehele community.
- Chatbereik instellen: Hier bepaal je de onderlinge bereikbaarheid tussen leden. Je kiest een van de volgende scenario’s:
- Iedereen: Alle leden in de community mogen met elkaar chatten.
- Alleen met communitybeheerders: Leden kunnen enkel chatten met de beheerders.
- Alleen met groepsgenoten: Leden kunnen enkel chatten met personen die in dezelfde groep zitten (let op: dit sluit de communitybeheerder uit, tenzij zij ook in de betreffende groep zitten).
- Chat beperken via regels: Wil je zelf bepalen wie met wie mogen chatten? Stel specifieke regels in voor rollen en groepen. Je kunt hierbij kiezen op basis van de bron (leden, groepen of beheerders) en met wie (groep, groepsgenoten, beheerders of alle leden).
Persoonlijke Chat-instellingen (voor leden)
Op profielniveau kunnen gebruikers zelf hun privacy en communicatievoorkeuren beheren. Rondom chat zijn er ook enkele nieuwe instellingen bij gekomen op je profiel.
- Chatverzoeken automatisch accepteren: Leden kunnen zelf instellen of ze inkomende chatverzoeken automatisch willen accepteren of dat ze deze handmatig willen goedkeuren. De standaard ingestelde waarde is: Niet automatisch.
- Geblokkeerde leden: In het profieloverzicht kun je leden blokkeren. Zodra een lid is geblokkeerd, gelden de volgende beperkingen voor die persoon:
- Geen mogelijkheid om berichten naar jou te sturen.
- Geen mogelijkheid om jou te taggen.
- Geen toegang om jouw profiel te bekijken.
Chat instellingen (voor leden)
Ja, je hebt volledige controle over je eigen chatervaring:
- Chat dempen: Wanneer je een chat dempt, ontvang je geen meldingen meer van nieuwe berichten in dat gesprek.
- Chat archiveren: Hiermee verplaats je de chat naar je gearchiveerde chats, waardoor deze uit je actieve overzicht verdwijnt.
- Meldingen doen rondom chat: Je kunt rondom chat ‘content rapporteren’. Wanneer en bijvoorbeeld ongewenste content staat, kan je als lid eenvoudig een melding sturen naar de community beheerders.







