AVG, veiligheid en privacy

AVG veiligheid privacy

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is bij Socie community’s vaak onderwerp van gesprek. Samen met onze partners hebben we het beveiligen van persoonsgegevens hoog in het vaandel staan. Privacy en het juist gebruiken van persoonsgegevens zijn voor onze organisatie zeer belangrijk. Op deze pagina sommen we enkele veiligheidsmaatregelen op die we binnen ons platform hebben toegepast en de documenten die we hebben opgesteld. 

Veiligheidsmaatregelen via het platform

Op het Socie-platform hebben we de volgende maatregelen genomen om aan de AVG en privacywetgeving te voldoen:

Automatisch opschonen van gebruikersaccounts 

[Nieuw sinds feb 2023] 

Bij Socie willen we gegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk. Aan de andere kant willen we dat de gebruikservaring goed en prettig blijft. Daarom sturen we, indien accounts langer dan 1 jaar niet inloggen, een e-mail dat we zijn/haar account automatisch verwijderen indien ze niet binnen een maand inloggen. 

Uitgebreide privacy-instellingen per gebruiker

Elke gebruiker op het Socie-platform kan uitgebreide privacy-instellingen aanpassen op alle gegevens die van hem of haar beschikbaar zijn in de app. Hiermee geven we de communityleden volledige controle over hun gegevens. 

Automatische reminder privacy-instellingen

De app herinnert gebruikers elk half jaar om de privacy-instellingen te controleren. Hiermee zorgen we ervoor dat men bewust is van zijn of haar privacy-instellingen. 

Profieldata inzichtelijk voor gebruikers

Indien de App Beheerder “profiel is aanpasbaar” heeft ingesteld, kan een communitylid zijn gegevens terugzien in het eigen ledenprofiel. Zo is direct te zien welke data binnen de community bekend is. 

Voorgestelde zichtbaarheid 

We stellen de App Beheerder in staat om een voorgestelde zichtbaarheid op te geven in de App voor persoonsgegevens zodat nieuwe leden dit als advies krijgen vanuit de community. 

Extra controles op persoonsgegevens

De App Beheerder kan extra toegangscontrole activeren op het raadplegen van persoonsgegevens. Dat betekent dat indien iemand de App gebruikt altijd een extra toegangscontrole moet ingeven om de persoonsgegevens te kunnen raadplegen. Dit kan Face ID, een vingerafdruk of een cijfercode zijn.

Berperkt zoeken in de Ledenlijsten

We stellen de App Beheerder in staat om beperkt zoeken te activeren in de ledenlijsten. Hiermee worden niet alle leden getoond, maar alleen leden waar je op zoekt door middel van de letters die je ingeeft. Dit maakt inzicht in grote hoeveelheden persoonsgegevens lastiger. 

Documenten

We hebben de volgende documenten opgesteld rondom AVG en Privacy: 

Privacy verklaring

Check onze privacy verklaring hier.

Verwerkersovereenkomsten

Voor onze eigen Socie App gebruikers, maar ook voor alle partnerships hebben we uitgebreide verwerkersovereenkomsten opgesteld. 

Protocol Datalekken

Voor Socie hebben we een protocol datalekken opgesteld. Indien we te maken krijgen met een datalek is er een professioneel stappenplan hoe wij hiermee omgaan. 

Socie veiligheid document

Voor Socie hebben we een veiligheid document opgesteld met alle maatregelen die we nemen rondom onze servers, applicaties en meer. Deze is op te vragen.